Gatekeeper på en middelalderfestning i Norge

502
0
Share:
Akershus Fortress
Read the article in English

Akershus festning i Oslo har eksistert siden slutten av 1200-tallet, og under festningen i de middelalderske katakombene finner vi også en av verdens største ladegarasjer. Parkeringshuset som er utelukkende for elektriske biler, bruker AVUTECs ANPR-kamera Gatekeeper som åpner bare for elektriske biler.

Elbilhovedstaden

I flere år har den norske hovedstaden Oslo gjort innskrenkninger av biltrafikken i sentrum ved å redusere antall parkeringsplasser. Parkeringsplasser på gateplan er blitt til nå sykkelfelt, eller har blitt omgjort til beplantning og benker. For å nå målsetningen om å forbedre luftkvaliteten og kjempe mot klimaforandringer, er Oslo sentrum nå nesten bilfritt. Alt som er igjen, er offentlig transport og et økende antall elektriske biler.

Med det formål å kunne tilby bedre fasiliteter for elektriske, batteridrevne kjøretøy (BEV) og plug-in hybridbiler (PHEV), er katakombene på Akershus festning gjort om til en førsteklasses ladegarasje med 86 ladeplasser. Dette gjør den til verdens største offentlige ladegarasje med kun Type 2 ladere.

Adgangskontroll med Gatekeeper

I gamle dager ble festningen bevoktet av soldater som bare ga adgang til pålitelige gjester. Nå er disse byttet med innovativ teknologi som effektivt tar hånd om dette. Automatisk skiltgjenkjenning (ANPR) blir brukt for å gi automatisk tilgang for Elbiler. Det moderne ANPR-kameraet Gatekeeper fyller denne rollen på en utmerket måte. Gatekeeper har blitt en soldat i kampen mot klimaendringer.

Enter Security

Enter Security ble etablert i 2009 med det mål å bli en ledende innovatør innen sikkerhet i den nordiske regionen. Dens mål og ambisjoner er å bidra til økt sikkerhet gjennom å utvikle, forenkle og strømlinjeforme tilgang- og betalingsløsninger, i tillegg til sikkerhetssystemer for bedrifter og enkeltpersoner – ved å helt enkelt gjøre det lettere å skape – en tryggere og smartere hverdag! Ved å bringe festningen inn i teknologialderen med installasjonen av Gatekeeper viser Enter Security at de er en sikkerhetsinnovatør. 
Share: